Nieuws uit Wemmel

Wemmel
Wemmel

Nieuws uit Wemmel

Te laat, te vol of helemaal niet: pendelaars vormen front voor betere bediening door De Lijn

16/06/18 06:00 - Wemmelse busreizigers zijn de vertragingen en geschapte of overvolle bussen van De Lijn beu. Ze groeperen zich in Facebookgroep ‘Klachten/plaintes De Lijn Wemmel’ om samen het probleem aan te kaarten. De Lijn belooft beterschap.

Wie in deze gemeente een brede gevel heeft, is gezien: nieuwe stoep of fietspad kost 100 euro per meter

15/06/18 06:00 - “Waarom moeten we betalen voor de (her)aanleg van ons voetpad?”, vraagt Wemmelnaar Johan Van Pottelbergh zich af. “Omdat het een oud belastingreglement is, dat de gemeente niet kan afschaffen zonder te discrimineren”, laat burgemeester Walter Vansteenkiste.

Wie een brede gevel heeft, is gezien: nieuwe stoep kost 100 euro per meter

15/06/18 05:34 - Waarom moeten we betalen voor de (her)aanleg van ons voetpad? klaagt bewoner Johan Van Pottelbergh. “Omdat het een oud belastingreglement is, dat de gemeente niet kan afschaffen zonder te discrimineren”, zegt burgemeester Walter Vansteenkiste.

Burgemeesters Noordrand verbolgen over berichtgeving Franstalige pers vliegtuigproblematiek

14/06/18 06:17 - De burgemeesters van Wemmel, Meise, Grimbergen, Vilvoorde en Machelen reageren verbolgen over de berichtgeving in Franstalige kranten over het vonnis dat een evenwichtige spreiding van de vluchten van en naar Brussels Airport nastreeft.

Zomerbob van start in zone AMOW

13/06/18 09:32 - De politiezone AMOW startte afgelopen weekend met de ZomerBOB-campagne. In Zellik werden zo 147 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders hadden teveel alcohol gedronken. Eén rijbewijs werd voor 6 uur ingetrokken, één voor 15 dagen. Er was ook een bestuurder onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De politie nam ook een niet verzekerd voertuig in beslag en er waren nog verschillende processen-verbaan onder andere voor drugsbezit, rijden zonder rijbewijs of gordel of zonder schouwingsbewijs. In Wemmel werden 152 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders bliezen 'alarm'. Hun rijbewijs werd voor 3 uur ingetrokken. Twee bestuurders bliezen positief, hun rijbewijzen werden voor 6uur en 15 dagen ingetrokken. Er waren ook verschillende andere processen verbaal onder andere voor het niet bijhebben van rijbewijs en niet dragen van de gordel. In Opwijk zijn 45 bestuurders gecontroleerd, het rijbewijs van twee bestuurders werd tussen 3 en 6uur ingetrokken wegens het rijden onder invloed.

Piraten kapen Sint-Jozefsschool

13/06/18 02:57 - Het schoolfeest van vrije basisschool Sint-Jozef stond helemaal in het teken van ‘piraten’. Op de speelplaats werd zelfs een heus piratenschip gebouw. Er kwam een piratenshow aan te pas en de 404 kleuters en leerlingen konden zich uitleven op verschillende animatiestanden.

FOTO. Piraten kapen Sint-Jozefsschool tijdens schoolfeest...

12/06/18 11:20 - Het schoolfeest van de Vrije Basisschool Sint-Jozef stond helemaal in het teken van 'piraten'. Op de speelplaats werd zelfs een heus piratenschip gebouw. Er kwam een piratenshow aan te pas en de 404 kleuters en leerlingen konden zich uitleven op verschillende animatiestanden.

Inwoners krijgen uitleg over Ring

12/06/18 02:57 - De tweede infomarkt over de geplande werken aan de Ring lokte in Wemmel opnieuw een honderdtal inwoners. Die konden er vragen stellen over wat nu precies zal gebeuren. Er zijn voor de nodige vergunningen tot 2020 nog participatie- en inspraakmomenten gepland, alvorens er definitieve plannen zijn, op 16 juni in Zaventem en op 23 juni in Vilvoorde. Info: www.werkenaandering.be.

Directeur kent geen genade en schorst leerlingen die brand stichtten: “Hier is het zero tolerance: rotte appels gaan eruit”

08/06/18 05:50 - Een brandstichting in een toilet in Campus Wemmel heeft zeer verregaande gevolgen. De directie schorste meteen vier leerlingen en daar blijft het niet bij. “Hier is het ‘zero tolerance’. Rotte appels gaan eruit”, zegt directeur Sanne Huygens.

Chaos dreigt rond Brussels Airport: 50.000 euro boete per overtreding

07/06/18 05:34 - Hard tegen onzacht. Dat is het minste wat je kan zeggen over de nieuwe saga in de verdeling van de lasten van Brussels Airport. Minister Belot (MR) negeert de juridische uitspraken. Het burgemeestersplatform van Vlaams-Brabant reageert scherp.

Zelf nieuws uit Wemmel?
Deel ervaringen over WemmelWemmel

„ Woonplaatsen.be gidst u door Wemmel! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken